Hans Peter Janssens stopt met musical

Redactie KW

Zanger Hans Peter Janssens stopt met musical. De Bruggeling is internationaal bekend want hij heeft 5 jaar opgetreden in Londen. Nu wil hij zich toeleggen op een solocarrière. Deze week stelt hij zijn eerste single ‘Sebastian’ voor. Janssens koos voor een symfonische versie met een Italiaanse tekst. Het is het eerste nummer uit de full-cd, die begin volgend jaar in de winkels moet liggen.

Hans Peter Janssens speelt al 5 jaar de hoofdrol in de musical Les Misérables, op de befaamde Londense West End. Maar dat houdt over enkele maanden op. De Bruggeling keert terug naar Vlaanderen. Het is tijd voor iets nieuws. Hans Peter Janssens lanceert deze week de eerste single uit zijn solo-cd. Het is Sebastian geworden, een cover van Steve Harley. Het nummer kreeg een klassiek jasje aangemeten, en Janssens zingt de hit uit 1973 in het Italiaans.

“We hebben Sebastian gekozen omdat wij nummers zochten die dat nostalgisch gevoel bij ons teweeg konden brengen. Ook omdat wij in Londen contact hadden met Steve Harley, de componist, dus dat was een mooie gelegenheid om dat nummer te kiezen”, zegt Hans Peter Janssens.

Op de full-cd zullen alle nummers met symfonisch orkest worden opgenomen, vertaald in het Italiaans, en mét een flinke portie nostalgie.

“Ik denk dat wij toch gekozen hebben voor nummers die een bepaalde dramatische inslag hebben. En zeker bij zoiets als Sebastian, wat toch een diepere structuur heeft. Dan is dat nummer brengen niet zo verschillend als een musicalnummer brengen. Het is niet zomaar een deuntje, het is ook iets waar ik mij ook passioneel kan in uitleven. Het is ook de bedoeling om hiermee verder te gaan, om te gaan concerteren. Al dan niet met Steve Harley, we gaan onze agenda’s eens samenleggen. En ik ga toch wel proberen met dit soort muziek te concerteren”, weet de zanger.

De full-cd ligt begin volgend jaar in de rekken. De eerste single uit het album, Sebastian, is enkel te koop via iTunes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier