Hans Desmyttere wordt algemeen directeur POV in Zedelgem

Redactie KW

Bruggeling Hans Desmyttere wordt algemeen directeur van het Provinciaal Opleidingscentrum voor de Veiligheidsdiensten (POV) in Zedelgem. De bedoeling is dat hij het centrum uitbouwt tot een volwaardig multidisciplinair opleidingscentrum dat voldoet aan de hedendaagse noden van de West-Vlaamse veiligheidsdiensten.

Het POV werd begin vorig jaar in gebruik genomen. Twee vzw’s, het West-Vlaams Opleidingscentrum voor de Brandweer-, Reddings- en Ambulancediensten (WOBRA) en de vzw West-Vlaamse Politieschool (WPS) zijn er gehuisvest en verzorgen er hun opleidingen. De overkoepelende vzw West-Vlaams Facilitair Instituut voor de Veiligheidsdiensten (WFIV) zorgt voor het facilitaire kader voor de uitbating van het domein.

Hans Desmyttere is 46 jaar, woont in Brugge (Sint-Andries) en is licentiaat in de bedrijfseconomische wetenschappen. Hij werd geboren in Roeselare, is getogen in de Westhoek en ging naar het hoger secundair onderwijs in Torhout. Als adjunct-directeur van het West-Vlaams Economisch Studiebureau heeft hij onder andere in West-Vlaanderen zijn sporen verdiend in de economische onderzoeks- en adviesbranche, maar ook ruimer in Vlaanderen en het buitenland.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier