Hannelore Bedert stelt debuutcd ‘Wat als’ voor

Redactie KW

In haar geboorteplaats Deerlijk heeft Hannelore Bedert haar debuutcd ‘Wat als’ voorgesteld. Hannelore Bedert viel vorig jaar in de prijzen op de Nekka-nacht en kreeg ook al op verschillende andere podia veel lof toegezwaaid. Nu is er haar debuutcd, waarop ze Nederlandstalige liedjes afwisselt met enkele nummers in haar streekdialect. Rode draad door de liedjes vormen de wrijvingen met het andere geslacht.

Hannelore Bedert is 24 en sinds ze in Nederland de NCRV-prijs won en bij ons de Nekka-wedstrijd én de Nederpopprijs, geldt ze als een grote belofte. Nu is er haar debuut waarop ze zowel in het Nederlands als haar streekdialect zingt.”Ik denk dat het het cliché is van de debuutplaat: je neemt nummers van de voorbije 4 à 5 jaar. Dat is nu ook het geval. Ik denk dat de volgende plaat – als die er komt – een bundeling zal zijn van materiaal van 1 à 2 jaar. Je hoort nu verschillende stijlen”, zegt Hannelore Bedert.

Veel liedjes gaan over wrijvingen met mannen. Zo te horen hebben al verschillende foute mannen het pad van Bedert gekruist. “Meestal loopt het slecht af, maar ik ben geen ongelukkig meisje dat enkel verdrietige dingen heeft meegemaakt. Ik maak de dingen vaak dramatischer. Dan kan je er makkelijker een volledig nummer over schrijven”, klinkt het.

De komenden maanden kan je Bedert nog horen en zien op podia in Nieuwpoort, Kortrijk en Avelgem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier