Hannelore Bedert opent Dranouter Festival

Redactie KW

In Dranouter is gisteren het Dranouter festival gestart. Het is de tweede keer dat het festival al op donderdag begint. Het weer zat een beetje tegen maar dat kon de pret niet bederven. De volgende dagen staan er naast een pak minder bekende bands ook een hele reeks grote namen op het programma zoals Salvatore Adamo, Ozark Henry, Amy Mc Donald en Milow.

Het was Hannelore Bedert uit Deerlijk die Dranouter mocht openen. Begin dit jaar bracht de singer-songwriter haar nieuwe plaat ‘Uitgewist’ uit.

“Het was zeer leuk”, vertelt Hannelore Bedert na het concert. “Ik heb er enorm naar uitgekeken. Als West-Vlaming Dranouter openen dat is sowieso speciaal. Het was fijn, een leuk publiek, ik heb ervan genoten”, klinkt het.

Er zijn tijdens het festival maar liefst 1.500 medewerkers aan de slag. Sommigen werken al jaren mee en vinden het helemaal niet erg dat het festival al op donderdag start. De festivalgangers lijken ook weinig last te hebben van het mindere weer, al is nog geen enkele festivaldag uitverkocht. “Ik denk dat we wel wat gevolgen zullen hebben van het weer, want dat speelt altijd een rol”, zegt Geert Gombeir. “Maar we zullen eindigen met een goed festival. Geen super opkomst zoals vorig jaar. Maar ik denk dat we wel dat we tevreden zullen zijn als we maandag zullen afrekenen”, zegt de organisator.

De Belgische topband Arsenal mocht de eerste festivaldag afsluiten. De aanwezigen konden ook nog genieten van de Britse band The Magic Numbers. Zondag geeft Milow in Dranouter zijn enige concert van de zomer. (ND/SG)

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Hannelore Bedert opent Dranouter Festival

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier