Hanne Duytschaever wordt op Zuiddag journalist voor één dag bij Focus-WTV

Redactie KW

Vandaag is het Zuiddag. Tienduizend jongeren tussen 16 en 18 jaar ruilen daarbij één dag de schoolbanken voor een echte job. Het loon dat ze daarbij verdienen gaat dit jaar integraal naar een onderwijsproject in Venezuala. Voor ons trok journaliste voor één dag Hanne Duytschaever uit Roeselare naar de hoofdzetel van een kledijketen in Deerlijk. Want ook daar waren scholieren aan de slag.

Hanne Duytschaever uit Roeselare is 16 en studeert Moderne Talen-Wetenschappen aan het Barnum. Zij is vandaag onze journalist voor één dag in het kader van de Zuiddag en gaat op reportage naar de hoofdzetel van winkelketen Bel en Bo in Deerlijk. Want ook hier zijn leerlingen aan de slag. Eén daarvan is Amber Vermeulen uit Zwevegem. “Ik vond het leuke afwisseling. Anders weet je niet wat er gebeurt achter schermen van een winkel”, zegt zij.

“We vinden de Zuiddag een heel mooi initiatief. Studenten worden aangezet om iets weer te doen. Ze doen ervaring op en verdienen geld voor goed project”, vindt Nathalie Lion van Bel & Bo. De werkgevers betalen per leerling ten minste 40 euro aan de organisatie. De Zuiddag staat dit jaar in het teken van een onderwijsproject in Venezuela.

(H.D./L.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Hanne Duytschaever wordt op Zuiddag journalist voor één dag bij Focus-WTV

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier