Hangjongeren aan de kust: Middelkerke wil jongeren aan zee

Redactie KW

Twee schepenen van Middelkerke maken van de maatregelen tegen hangjongeren in Nieuwpoort, Koksijde en De Panne handig gebruik door hun badplaats te promoten als een uitstekende plaats voor ‘actieve jongeren’.

In een tweetalige persmededeling maken schepen voor Toerisme Johnny Devey en schepen voor Jeugd Lode Maesen duidelijk dat jongeren in Middelkerke van de zomer welkom zijn.

“Terwijl in Koksijde, De Panne en Nieuwpoort tijdens de komende zomermaanden een Very Irritating Police (VIP)-behandeling voor hangjongeren ingevoerd wordt, benadrukken wij dat actieve jongeren deze zomer opnieuw van harte welkom zijn in Middelkerke”, zo wordt de mededeling van Middelkerke ingeleid.

“Overal aan de kust worden we geconfronteerd met een toenemende vergrijzing. Tegen die achtergrond zijn jongeren en gezinnen met kinderen meer dan ooit van harte welkom in onze kustgemeente. Wij bieden de actieve jongeren deze zomer dan ook opnieuw heel wat sportieve activiteiten aan,” zeggen de Middelkerkse schepenen. En meteen daarop brengen ze een overzicht van hun zomerprogramma voor jongeren en van de beschikbare infrastructuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier