Handzaams Irie Vibes Roots Festival viert tiende verjaardag

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Op 22 en 23 juli organiseert vzw Greenforward opnieuw een Irie Vibes Roots Festival op de traditionele weide in Handzame. Een overwinning want niemand die geloofde dat het festival, zonder geld en zonder sponsors, zou overleven. En zie, dit jaar viert het festival hun tiende verjaardag.

De vzw Greenforward werd 12 jaar geleden opgericht door vier vrienden uit Handzame met een passie voor reggaemuziek. Anno 2011 gaat het enorm goed met het Irie Vibes Roots festival, maar dat is niet altijd zo geweest. „We hebben in het verleden enorm moeten vechten om te kunnen blijven bestaan. De mensen geloofden niet in ons en zeiden dat het niet zou blijven duren. We organiseerden elk jaar opnieuw ons festival zonder subsidies of sponsoring. En elk jaar opnieuw moesten we dan feestjes organiseren om onze schulden te kunnen afbetalen,” vertelt Filip Verhaeghe, een van de oorspronkelijke organisatoren.

Ondertussen viert het festival op 22 en 23 juli in Handzame de tiende editie en iedereen is het er over eens: dit festival is een meerwaarde voor de gemeente.

(MS)

Fotospecial van het Irie Vibes Roots Festival volgt op maandag 25 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier