Handige zanger Iepers Kamerkoor ontwierp en bouwde zelf een nieuw podium

Redactie KW

Het Iepers Kamerkoor zal het nieuwe podium voor het eerst in gebruik nemen tijdens de uitvoering van het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart in de Sint-Pieterskerk van Ieper.

Bijzonder is dat Jef Peeters, zelf tenor in het koor maar ook werkzaam op de afdeling R&D van Picanol, het podium zelf heeft ontworpen en gebouwd. Het huidige podium, dat wordt gebruikt op de repetities, was te zwaar om flexibel te worden ingezet. Zo ontstond de behoefte aan een compacte, eenvoudig opklapbare en gemakkelijk te vervoeren versie waar de 33 koorleden comfortabel op kunnen zitten en staan. Het nieuwe podium voldoet aan al deze vereisten en kan bovendien zowel in een boogvorm als recht worden opgesteld. Jef: “Tijdens het ontwerp werd me al duidelijk dat het welslagen van een goede uitvoering zou afhangen. Ofwel zoek je dan een timmerman en maak je zeer gedetailleerde plannen, ofwel ga je zelf aan de slag”. Jef koos voor het laatste en werd bij al het schroefwerk (250 scharnieren en 1.300 schroeven) geholpen door medekoorlid Luc Verhaegen.

>> Kaarten voor het Requiem kosten 15 €. Reserveren kan via tillo.vankeirsbilck@telenet.be – tel. 057 21 75 69 of 0473 17 50 16.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier