Handicap International waarschuwt voor oplichters aan kust en in Brugge

Redactie KW

De voorbije weken zijn er oplichters aan het werk in Brugge, De Panne en Koksijde. Ze zamelen zogezegd geld in voor de ngo Handicap International.

Begin juli kwamen er ook meldingen uit Bredene en Nieuwpoort. Sommige oplichters doen zich voor als doven, anderen vragen geld om mensen met een handicap te steunen of om een petitie te onderteken. Ze maken misbruik van de vrijgevigheid van mensen. Enkele oplichters werden aangehouden door de politie. Ze gebruikten documenten met het logo van Handicap International om geld te vragen. Handicap International benadrukt dat het nooit cash geld inzamelt op de openbare weg.

Zonder risico

De noden van mensen met een handicap in het Zuiden zijn enorm. “De vrijgevigheid van de mensen is bijzonder waardevol. Ze stelt ons in staat om noodzakelijke hulp te bieden aan de mensen die ze het meeste nodig hebben”, zegt Jan Brigou, directeur Communicatie en Marketing. “Laat uw steun niet in verkeerde handen terechtkomen”. Handicap International steunen zonder risico kan door een schenking te doen op het rekeningnummer IBAN BE 80000000007777 of via www.handicapinternational.be

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier