Handelaars Zwevegemstraat Kortrijk relatief tevreden met nultolerantie

Redactie KW

(UPDATE VIDEO) De handelaars in de Zwevegemstraat in Kortrijk zijn relatief tevreden met het zerotolerantiebeleid. De maatregel is sinds begin deze week ingevoerd door het stadbestuur. Door deze harde aanpak kan de politie op om het even welk moment controles uitvoeren in de buurt. De maatregel is hoognodig, zegt de stad, om de toenemende criminaliteit een halt toe te roepen.

“We dachten na de werken, dan gaat het beteren, maar integendeel. We hebben nog liever de werken dan dat het nu is.” Mohamed Oudaha is het echt beu. Hij baat al jaren een brood- en banketwinkeltje uit in de Zwevegemstraat. Maar hoe de situatie daar de laatste jaren is geëvalueerd, maakt de man bijna radeloos.

“Het grootste probleem zijn de jonge mensen die aan het raam hangen, de klanten niet meer binnenlaten of dealen voor de deur. Wie is het slachtoffer? De handelaars. Klanten blijven weg. De meisjes durven niet meer in zwevegemstraat komen. Het is een groot probleem.”

Volgens Oudaha heeft de stad vooral aandacht voor de klanten van het shoppingcentrum K en wordt de Zwevegemstraat wat vergeten. De handelaar hoopt dan ook dat hij een signaal krijgt van de stad.

Hier en daar klinkt ook kritiek. Sommigen vinden de nultolerantie te verregaand. Het gevoel overheerst dat er in de Zwevegemstraat iets moest gebeuren.

Begin december voert de stad haar beleid nog wat op. Dan zullen ook politiepatrouilles met honden de straten geregeld controleren.

(MF/AD)

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier