Handelaars Veurne willen meer volk lokken

Redactie KW

De handelaars in Veurne willen nog meer initiatieven organiseren om winkelende mensen naar de stad te lokken. Het spiegelt zich daarbij aan een handelaarsvereniging uit Beveren-Waas. Daar hadden ze 15 jaar geleden met dezelfde problemen te kampen als Veurne nu: veel leegstand en weinig mensen die komen winkelen.

De handelaars van Veurne trokken al vaker aan de alarmbel. Veurne heeft te weinig de uitstraling van een winkelstad en daardoor staan veel handelspanden leeg. Een probleem dat voor een stuk te wijten is aan het historische karakter van de Veurnse binnenstad.

Sinds 10 jaar organiseren de Veurnse handelaars zich in een middenstadsplatform dat klanteninitiatieven organiseert. En dat moeten er in de toekomst nog meer worden, onder de noemen ‘We doen alles voor de klant’. Een formule die zijn succes al bewees in Beveren-Waas. Daar hadden ze 15 jaar geleden ook af te rekenen met leegstand.

Op een infovergadering over 10 jaar middenstandsplatform was ook het nieuwe stadsbestuur vertegenwoordigd. Dat verwijt zijn voorgangers te weinig inspanningen om de leegstand in de stad tegen te gaan.

(TN/JT/ABO)

Meer vanavond in het Focus-nieuws vanaf 18u

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier