Handelaars scharen zich nu ook achter cultuurevenement Paris Montmartre in Roeselare

Redactie KW

In het weekend van 7 en 8 september vindt de achttiende editie plaats van Paris Montmartre. Dit jaar wordt eens te meer voor samenwerking gekozen want ook de winkels zijn open, er is Open Monumentendag, De Munt wordt in de kijker gezet en er is de Kunstzomer Leiestreek.

Paris Montmartre is het kunstevenement dat elk jaar tijdens het eerste weekend van september georganiseerd wordt, dit jaar op zaterdag 7 en zondag 8 september. “Dan toveren we de Grote Markt opnieuw om tot een grote kunstmarkt. Zowel op zaterdag als zondag kun je kunstenaars aan het werk zien. We zitten met een recordaantal deelnemers van 75, er zullen voor het eerst Franse specialiteiten aangeboden worden en ook nieuw is de graffiti”, aldus voorzitter Willy Wostyn.

Nog nieuw is de samenwerking met de mensen van Centrum Roeselare. “We zijn ervan overtuigd dat de combinatie economie en kunst kan werken”, vertelt Dorien Naert. “Daarom maken we er een echte winkelzondag van. Bovendien willen we de winkels van De Munt in de kijker plaatsen door in het wandelpad allemaal monumentale kunstwerken te plaatsen. Het hoe en het waarom zijn we nog volop aan het uitwerken.”

Er is niet alleen kunst tijdens het eerste weekend van september. Ook in de aanloop want Roeselare is een van de locaties in het kader van Kunstzomer Leiestreek. Sinds vorig weekend tot en met 8 september zijn er heel wat exposities verspreid over het centrum. Daarnaast is er voor de 25ste keer Open Monumentendag, een feesteditie. Er wordt uitgepakt met een bundeling van het beste van Open Monumentendag de afgelopen jaren.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier