Handelaars die gevel of leegstaand pand willen renoveren krijgen premie in Tielt

Redactie KW

Verschillende handelaars hebben in Tielt een premie gekregen voor de restauratie van de gevel of voor de renovatie van hun leegstaand handelspand. Ze kunnen daarvoor nog tot december volgend jaar tot 10.000 euro ontvangen.

Acht zaken vroegen reeds de premie aan en vijf sloten effectief reeds de overeenkomst met de stad af. Daarvan kreeg één zaak het volledige bedrag van 10.000 euro. De overige aanvragen /contracten betroffen kleinere budgetten. Bij sommige aanvragen is het dossier nog onvolledig of dient men bijvoorbeeld nog te wachten op de bouwaanvraag. De stad kan gedurende de periode 1 dec 2011-1 dec 2013 contracten afsluiten met 13 co-promotoren, dus er zijn nog steeds mogelijkheden voor handelaars om een aanvraag in te dienen.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, dient het handelspand in het kernwinkelgebied Tielt gelegen te zijn, dat is het gebied binnen de as Kortrijkstraat – Markt – 1ste deel van de Ieperstraat en in de Bruggestraat van de Markt tot aan de Kerkstraat. Men dient eigenaar, vruchtgebruiker, erfpachter, opstalhouder of huurder te zijn van het pand. Het subsidiebedrag bestaat uit een tussenkomst in de kosten ten belope van 50% van het factuurbedrag (btw niet inbegrepen), met een maximum van 10.000 euro.

Voor meer info over verdere voorwaarden en algemene inlichtingen kan men terecht bij de Technische Dienst van het stadsbestuur Tielt. Het aanvraagformulier, meer duiding e.d. vindt men via de link op de homepagina van de stad Tielt: www.tielt.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier