Hand in hand voor vrede tijdens Tuin der Lusten in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De Tuin der Lusten is een sociaal artistiek project waarbij sociale organisaties samenwerkten met gevestigde culturele verenigingen.

Het project is een vervolg op Viva Venezia vorig jaar en heeft als bedoeling om kansarmen cultuur op hun eigen manier te laten beleven. “Op die manier hopen we dat ze hun verborgen talenten ontdekken”, vertelt coördinator Kasper Verhelst. “Het uiteindelijke eindproduct is De Tuin der Lusten op zaterdag 21 september in het stadspark. Daarbij komen alle voorbereidende trajecten samen in één groot feest.”

“Professionele acts worden vandaag afgewisseld met sociaal artistieke projecten. Nog de hele namiddag kun je in het Sint Sebastiaanspark terecht om er kennis te maken het project. We hopen dat dit geen eindpunt wordt, maar dat de betrokkenen verder geëngageerd kunnen blijven. Dat voor hen niet het zwarte gat volgt”, aldus Kasper.

Tijdens De Tuin der Lusten was er ook Humanity for Harmony, daarbij werd hand in hand een keten gemaakt voor vrede. Ondertussen werd het klimaatlied ‘Sing for the climate’ gezongen.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier