Hand in duinen: politie zoekt getuigen

Redactie KW

(UPDATE) In de duinen aan het strand van Zeebrugge hebben toeristen dinsdagavond een hand gevonden die gedeeltelijk bedolven lag onder het zand. Mogelijk ligt onder het zand de rest van het lichaam bedolven. Dat meldt het parket van Brugge. De politie gaat intussen op zoek naar getuigen.

Momenteel is het nog niet duidelijk of het gaat om een natuurlijk overlijden of niet. In de duinen op het strand van Zeebrugge kammen onderzoekers woensdag de plaats uit waar de hand uit het zand stak. Op enkele honderden meters van de surfclub in Zeebrugge arriveerden woensdagmorgen enkele manschappen van het slachtofferidentificatieteam DVI (Disaster Victim Identification), die de plaats minutieus zullen onderzoeken.

Onderzoek eerder gestaakt door duisternis

Een wandelende toerist zag dinsdagavond een hand uit het zand steken in de duinen en verwittigde de politie. Die zette de omgeving af en schakelde het parket in. Het technische laboratorium van de federale politie kwam ook ter plaatse, maar staakte het onderzoek rond 21.30 uur wegens de duisternis.

Getuigen

Intussen gaat de politie ook op zoek naar getuigen. “We vragen aan mensen die hier de voorbije dagen en weken in de buurt geweest zijn op het strand van Zeebrugge en in het duinengebied om eventueel info die nuttig zou kan zijn door te geven op het algemeen nummer van de federale politie 0800/ 91 119 en wie weet zit daar iets tussen dat ons zou kunnen helpen”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.(Belga/SG/ND)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad) van vrijdag 20 augustus 2010

Meer ook in het journaal van Focus-WTV, vanaf 18 uur en ook stipt om 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier