Hamburgers van Clerckies maken comeback in Kortrijk

© Foto BWB
Redactie KW

Fans van hamburgerrestaurant Clerckies mogen alvast verlekkerd over hun maagje beginnen wrijven, want zie: drijvende kracht Frédérique De Clercq plant een comeback. Niet meer met een eigen zaak, maar door te leveren aan restaurants.

“De restaurants, bistro’s en brasseries krijgen een totaalpakket: alle ingrediënten en een grill ter beschikking. Ze hoeven dus niet te investeren en wij leren hen de bereiding aan. We zoeken nu een aantal exclusieve verdelers in de regio, in Kortrijk maar ook erbuiten.” Aangezien Clerckies in restaurants zal leveren, worden de burgers ook groter. “Het broodje gaat van 60 naar 90 gram en het vlees van 110gram naar 160gram. We starten met de drie populairste burgers. Als we goed en wel zijn vertrokken, zullen we ons gamma burgers nog uitbreiden.”

Genekt door drie ‘njets’

Het (succes)verhaal van Clerckies begon in april 2009. Frédérique De Clercq opende een hamburgerrestaurant langs de Dolfijnkaai en in een mum van tijd werd het een succes. Clerckies bouwde in sneltempo een vast cliënteel op en artiesten als Goose, Soulwax en zelfs Bent Van Looy kwamen er geregeld een hamburger eten. Uitbreiding was meer dan nodig en dus zochten Frédérique en zijn moeder Chris, ook een vast gezicht in de zaak, naar een nieuw pand. Ze vonden dat langs de Dam. De verbouwingen werden gestart, maar uiteindelijk is er op die plek nooit sprake geweest van Hamburgerrestaurant Clerckies. “Alle 21 eigenaars van het appartementsgebouw Ter Leie moesten akkoord gaan met de komst van Clerckies, maar dat deden ze niet”, zegt Frédérique. “Het zijn drie oudere dames die onze droom hebben verpest. Volgens hen zou Clerckies geurhinder, nachtlawaai, wildplassers en zelfs obesitas veroorzaken.”

(NVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier