Half april start de vernieuwbouw voor realisatie nieuwe bib in Roeselare

Redactie KW

Na de realisatie van de kelderverdiepingen starten in de loop van april de werken voor de vernieuwbouw van de nieuwe bib op de centrumsite. Die werken zullen twee jaar duren. Het volledige project De Munt is klaar in het voorjaar van 2015.

In het centrum van de stad verrijst momenteel het nieuwe stadsproject De Munt (van de partners in CBS Invest), dat uit verschillende woonblokken bestaat en in het voorjaar van 2015 volledig zal zijn afgewerkt. Centraal in dit nieuwe project wordt het voormalige hoofdgebouw van de Bank van Roeselare, de latere KBC-bank, verbouwd tot de nieuwe bibliotheek. Die wordt gerealiseerd door de vzw Het Portaal.

7 miljoen euro subsidie

Na de realisatie van de kelderverdiepingen door aannemer Coussée-Bostoen start in de loop van april de vernieuwbouw van het voormalige bankfiliaal. Die bouwwerken zouden twee jaar duren. De globale bouwkost bedraagt om en bij de 12,5 miljoen euro, waarvan 7 miljoen euro door de Vlaamse gemeenschap wordt gesubsidieerd.

De nieuwe bibliotheek moet het stadscentrum versterken. Naast de vernieuwbouw zelf gaat veel aandacht naar het inhoudelijk verhaal : een nieuwe bibliotheek met een geïntegreerd open leercentrum. De lichte en open glazen gevel transformeert de nieuwe bibliotheek in een markant volume in het nieuwe binnenstedelijk project. Er wordt eveneens geïnvesteerd in duurzaamheid. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier