Haïti: Stilaan overal hulpacties – Meld ons ook jouw inzamelactie! UPDATE

Redactie KW

Zet je als kijker van Focus-WTV een inzamelactie op voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti, dan kan je ons dat laten weten. Wij zetten alle initiatieven op een rijtje:

Mail alle informatie door naar ons e-mailadres: haiti@focus-wtv.be .

In Zwevegem werken de brandweer en de jeugdbrandweer samen voor een actie ten voordele van Haïti. Op 6 februari gaan ze auto’s wassen op het Toyeplein, in het centrum.

In Oudenburg is er een benefietvoorstelling van de film ‘Ghosts of Cité Soleil’, een portret van de grootste sloppenwijk van Port-au-Prince. De voorstelling vindt plaats op 7 februari in Ipso Facto. De opbrengst gaat naar de actie 1212 Lavi Haïti. Nog in Oudenburg is er op 29 januari een Juke-Boxavond in ‘t Scharnier. In alle Oudenburgse handelszaken staat een collectebus.

In Ieper loopt er een stickeractie. De dienst Vrede en Ontwikkeling van de stad verkoopt de stickers aan vijf euro, en loopt ondermeer rond op de zaterdagmarkt.

In Oostkamp is er op 30 januari een Vredeseilanden Wandeltocht. Alle winst gaat naar Vredeseilanden, maar door de actuele situatie in Haïti besliste de organisatie om duizend euro van de opbrengst aan de hulpdteams in het getroffen land te schenken..

Ook restaurant De Blauwe Hoeve in Kortrijk wil zijn steentje bijdragen. Op donderdagavond 4 februari wordt een menu geserveerd waarvan de volledige opbrengst bestemd is voor Haïti.

De Katho in Kortrijk organiseerde op woensdag 27 januari, van 12 tot 16 uur een tweedehandsbeurs t.v.v. Haïti Lavie.

De leerlingen van het 3de leerjaar van Campus 3 Hofsteden in Kortrijk zullen op de gedichtendag (donderdag 28 januari) om 13u30 gedichten voorlezen op de Grote markt te Kortrijk. Iedereen die een gedicht wil horen moet € 1 betalen als steun voor de slachtoffers in de getroffen gebieden. De leerlingen van het kleuter, 2de en 3de leerjaar hebben kunstwerken gemaakt en willen die verkopen op de veiling ‘Kunstwerken voor Haïti’. Deze veiling vindt plaats op maandag 1 februari 2010 om 19u in de zaal van blok A. De aangeboden werkjeskunnen vooraf bekeken worden op onze website: www.campusdriehofsteden.be

De leerlingen van het 1ste en 4de leerjaar zullen in de loop van deze week koekjes bakken in het KTA. Deze koekjes zullen voor € 1 verkocht worden aan de leerlingen en leerkrachten van onze school en onze campus op dinsdag 2 februari 2010 vanaf 13u10.

De leerlingen van het 5de leerjaar zullen op dinsdag 9 februari en woensdag 10 februari 2010 een musical opvoeren in 2 verschillende rusthuizen in Kortrijk.
* Rusthuis ‘De Korenbloem’ op dinsdag 9 februari 2010 om 13u30
* Dienstencentrum ‘De Zonnewijzer’ op woensdag 10 februari 2010 om 10u.De leerlingen van het 6de leerjaar organiseren op donderdag 4 februari 2010 een fietstocht van 30 km naar Moen en bezoeken er ook IMOG. Op maandag 1 februari gaan de leerlingen in de voormiddag op de markt te Kortrijk op zoek naar mensen die hen willen sponsoren.

Op donderdag 21 januari om 9u30 maakten de bewoners van Home St Jan uit Staden een schilderij ten voordele van Haiti. Het kunstwerk zal een maand lang te zien zijn op de fototentoonstelling ‘Mensen van hier’ van Jos Bogaerts, die loopt van 1 tot 27 februari in bibliotheek De Gobbe in Staden. Wie daar het meest biedt voor het schilderij, wordt er eigenaar van.

Bakkerij Philippe in Westkapelle bij Knokke laat weten dat hij een Haitibrood in de winkel liggen heeft. Het kost 2 euro , de helft gaat naar Haïti.

Samen met de Wereldraad, diverse scholen, de Wereldwinkel en de Academie voor Muziek, Woord en Dans organiseert de stad Waregem vrijdag 29 januari om 19 uur een benefietavond met onder meer Niels Destadsbader & Dyan, diverse kinder- en seniorenkoren, lokale jongerenbands unplugged en een Late Night Show met Freddy en Ronny.

Ook de Oostkampenaren zijn begaan met het lot van de Haïtiaanse bevolking. Zo wordt onder meer een spaghettibenefiet georganiseerd in Riderfort op zaterdag 30 januari en 13 februari.

In Nieuwpoort wordt er op 20 en 21 februari een hengelmarathon georganisseerd ten voordele van Haïti. De deelnemende vissers zullen er 36 uur lang vissen op de pier van Nieuwpoort . De opbrengst gaat naar het goede doel. Wie aan dit initiatief wil meerwerken kan contact opnemen met organisator Manuel Barbary (0499/20.60.16)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier