Haarwerkenbedrijf eist meer dan 100.000 euro van Houthulstenaar

Redactie KW

Een man uit Houthulst werd door Jules Smedts van haarwerken Smedts voor de rechter gesleept. De firma eist meer dan 100.000 euro van de leraar omdat die het bedrijf openlijk afkraakte op het internet en meerdere dreigmails stuurde.

In 2007 bestelde de kalende beklaagde uit Houthulst een pruik bij Haarwerken Smedts. Een bedrijf dat zich sinds 1937 specialiseert in het maken van haarwerkjes op maat zowel voor Bekende Vlamingen als de man in de straat.

Alles loopt goed tot de beschuldigde op een website plots heel negatieve berichtgeving te zien krijgt over het bedrijf. „Er stond dat ze enkel voor kwaliteitsvolle pruiken zorgen voor de BV’s die hun uithangbord zijn. Voor de gewone mensen doen ze heel wat minder hun best, aldus de website.” Dus besloot hij zijn pruik te annuleren.
„Dat was pas een jaar na de dag van bestelling”, vertelt de 59-jarige Jules Smedts, grote baas van het bedrijf. „Wij eisten dat hij zou betalen, wat hij uiteindelijk ook deed.”

Toch bleef er een haar in de boter. De beklaagde stuurde negatieve commentaren rond naar de mensen die hij kende om ze op die manier af te raden een bestelling te plaatsen bij het bedrijf. „Foto’s daarvan belandden op een of andere website met negatieve commentaar erbij”, vertelt de Houthulstenaar. Dat ik mails gestuurd heb, klopt, maar zeker niet in het openbaar.

De firma uit Boom beschuldigt de leraar die onbekend wenst te blijven ook van laster. „Vlak nadat hij betaald had, begon hij ons mails te sturen met lasterlijke taal. Daarin sprak hij slecht over ons en ook over de BV’s die we van een haarwerk voorzagen”, aldus Jules. „In het begin probeer je een dialoog op te zetten maar na verloop van tijd wordt het te veel. In totaal is dat spelletje al bijna drie jaar bezig. Op een bepaald moment moet het stoppen.” (TD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van 18 december 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier