H. Hartziekenhuis in Roeselare en Sint-Jozefsziekenhuis Izegem goedkoopst voor knieprothese

Redactie KW

De gemiddelde ziekenhuisfactuur valt over heel het land het goedkoopst uit in West-Vlaanderen. Met die cijfers pakt Knack vandaag uit. Een gemiddelde factuur in onze provincie kost 322 euro. Knack ging ook na waar de goedkoopste knieprothese kan worden uitgevoerd. Dat is, voor onze provincie, in het H. Hartziekenhuis van Roeselare-Menen. In het Sint-Jozefsziekenhuis wordt op een na de goedkoopste knieprothese uitgevoerd.

De cijfers staan woensdag te lezen in Knack, dat een ziekenhuisrapport publiceert. In Izegem wordt 662 euro betaald voor een knieprothese, in Roeselare-Menen 653 euro. In Tongeren en Turnhout is het nog iets goedkoper: reps. 564 en 644 euro. Het verschil met het duurste ziekenhuis is indrukwekkend: in Brussel wordt voor zo’n operatie 3.908 euro betaald.

Torhout

Voor het bevallen van de keizersnede is Torhout het goedkoopste West-Vlaamse ziekenhuis en het op twee na goedkoopst over het hele land. In Torhout wordt voor een keizersnede 1.043 euro betaald, in Brussel is dat 3.452 euro.

Gemiddeld

De West-Vlaamse gemiddelde ziekenhuisfactuur bedraagt 322 euro. Het gemiddelde in België per patiënt is 450 euro. Ter vergelijking de andere provincies: Oost-Vlaanderen 502 euro, Antwerpen 489 euro, Vlaams-Brabant 405 euro, Limburg 366 euro, Waals-Brabant 439 euro, Henegouwen 419 euro, Namen 372 euro, Luxemburg 382 euro. In Brussel wordt gemiddeld 582 euro voor de ziekenhuisfactuur betaald.

(JG)

Meer in Knack van woensdag 7 november 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier