Gynaecoloog uit Sint-Rembertziekenhuis Torhout voor strafrechter voor onopzettelijke doodslag

Redactie KW

Een gynaecoloog van het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor onopzettelijke doodslag op een vrouw uit Veldegem.

De arts verwijderde in september 2004 een kankertumor uit de baarmoeder van de vrouw. Eind december 2004 bleek dat de tumor terug was gekeerd, wat de start betekende van een lijdensweg die duurde tot aan het overlijden van de vrouw in maart 2010. Ze was toen 50 jaar.

“Geen duidelijk beeld”

Haar man diende een klacht met burgerlijke partijstelling in tegen de gynaecoloog. Volgens het openbaar ministerie had de arts geen duidelijk beeld van de tumor toen hij aan de operatie begon en lag zijn onzorgvuldige handelen aan de basis van de tweede tumor, die uiteindelijk het overlijden van de vrouw zou veroorzaakt hebben. Volgens de verdediging kan de gynaecoloog niets verweten worden en was er geen oorzakelijk verband tussen de operatie en het overlijden van de vrouw bijna zes jaar later. “Het ging om een zeer agressieve tumor waarbij een operatie zich opdrong”, stelde de gynaecoloog vanochtend in de Brugse rechtbank. “Chemotherapie was op dat moment geen optie. Ik heb mijn uiterste best gedaan voor de patiënt en heb altijd correct en voorzichtig gehandeld.” De gynaecoloog vraagt de vrijspraak. Uitspraak op 19 februari.

(AF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier