Gunstig advies voor appartementen in plaats van Nationale Bank

Redactie KW

Het schepencollege heeft een gunstig advies gegeven voor de vervanging van de kantoren van de Nationale Bank aan de Ezelpoort door een woonproject met 54 appartementen. “Het project heeft een lange weg afgelegd”, zegt schepen Mercedes Van Volcem. “Er waren verschillende aanpassingen van de plannen nodig na gesprekken met Stedenbouw en de Erfgoedcel. Uiteindelijk zijn een aanvaardbare inplanting en bouwvolume gevonden. De plannen gaan uit van een maximaal behoud van groen.”

Het complex zal bestaan uit twee delen met middenin een semi-publieke wandelzone die de Filips De Goedelaan en de Keizer Karelstraat met elkaar zal verbinden. De hele site zal over 84 ondergrondse garageboxen en 17 bovengronds autostaanplaatsen beschikken. De twee bouwblokken zullen 22 en 32 appartementen bevatten.

De bebouwing aan de Filips De Goedelaan zal aansluiten bij de bestaande panden. In de Keizer Karelstraat zal een nieuwe gevel worden gecreëerd. De bouwhoogte bedraagt twee verdiepingen en een benut dak. Enkel bij het aansluitende deel van de bebouwing zijn drie bouwlagen toegelaten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier