Guldensporenstad wil laatste vijfsterrenstad worden

Redactie KW

Kortrijk is nu al in stemming voor het jubileumfeest dit weekend van het populaire tv-programma Fata Morgana. De hele week al werken tientallen Kortrijkzanen zich uit de naad voor de 5 opdrachten die tv-man Sergio de stad gaf. Tienduizend zingende mensen in galakledij, een verjaardagstaart van vijf verdiepingen, of een fontein van champagne: Kortrijk staat voor een moeilijke missie.

Fata Morgana sluit zijn vijfde en allerlaatste seizoen af met een bruisend feest in Kortrijk. En met vijf opdrachten die niet van de poes zijn. Zo bouwt Karl De Preter in de Schouwburg een champagnetoren van meer dan vier meter. De vijftienduizend glazen heeft hij al, nu nog de drank. Veel drank.

We zitten nu al aan 900 flessen”, zegt Karel De Preter, één van de vijf sleutelfiguren. “We hebben 2.000 tot 2.500 flessen nodig. We mankeren nog 700 tot 800 flessen. Dus, mensen help ons aub! Breng de flessen! We hebben van Fata Morgana een coördinatiepunt bij Travel Consulting in de Hendrik Conciencestraat 16. Breng de flessen daarheen. We zullen jullie zeer dankbaar zijn.”

Ook buiten in de stad zijn ze druk bezig, met een openlucht expositie bijvoorbeeld. Kortrijk wil absoluut de laatste vijfsterrenstad worden. Dit weekend weten we of dat lukt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier