Gulden Sporencollege Kortrijk wint Europees Jongeren Parlement

Redactie KW

Acht vijfdejaars leerlingen van het Gulden Sporencollege (tot voor kort Pleinschool Leiekant) zijn er in geslaagd het European Youth Parliament in Brussel te winnen.

Na een wekenlange voorbereiding trokken ze vorige week naar het Europese Parlement. Daar werden ze in verschillende commissies gedropt waar ze in het Engels met leerlingen uit andere scholen de grootste Europese uitdagingen voor de toekomst bespraken. Vrijdag volgde een plenaire vergadering met debat en stemming over hun voorstellen.

Gedurende vier dagen werden alle leerlingen gevolgd door een internationale jury. Op basis van hun teamplay, creativiteit, inhoudelijke kennis en durf om in het Engels voor hun ideeën op te komen, werden ze uiteindelijk geselecteerd om volgend schooljaar België te vertegenwoordigen op de internationale sessie van het European Youth Parliament die doorgaat in Riga (Letland) of Tbilisi (Georgië). De acht leerlingen die de overwinning in de wacht sleepten zijn Emma Bernolet, Zoë Cassady, Lobke Vangansbeke, Fien De Doncker, Hayat El Kaddouri, Claire Finaut, Laure Lemeire en Elise Van Crombruggen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier