Guinese familie Bah uit Oostrozebeke na drie jaar weer herenigd

Redactie KW

De Guinees Amadou heeft er drie jaar op moeten wachten, maar vorige maandag mocht hij in gezelschap van de buren Jan en Ivette Scherpereel zijn vrouw en zijn twee kinderen gaan ophalen in Zaventem.

In 2010 zette Amadou Bah zijn eerste stappen op het grondgebied van Oostrozebeke. Hij was zijn vaderland ontvlucht, omdat hij er met de dood werd bedreigd. Aangezien Amadou wist dat er voor hem geen stap terug was, is hij onmiddellijk begonnen met Nederlands te leren, een taal die hij ondertussen vrij goed beheerst. Amadou bleef ook niet bij de pakken zitten en vond snel werk, zodat hij al vlug kon instaan voor zijn eigen levensonderhoud. Sinds twee jaar heeft Amadou een vaste baan bij het Meulebeeks bedrijf Libelco-Lagae, waar hij bobijnopzetter is.

Door deze positieve integratie en zijn job kreeg hij een opvangwoning toegewezen in de Lindestraat dankzij het OCMW, dat ook instaat voor professionele hulpverlening. Al die inspanningen zijn nu eindelijk bekroond met de hereniging van zijn gezin. Dat het allemaal zo vlot verliep, is naar verluidt vooral het werk van het Rode Kruis. Amadou heeft wel zelf de vliegtuigtickets voor zijn gezin betaald. Volgens vrijwilligster Ivette Viaene is Amadou een voorbeeld van een succesvolle inburgering. Ook voor de kinderen, die al vanaf de eerste dag naar school trokken, begint een lange weg van aanpassing.

(CLY)

Het volledige verhaal lees je in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 13 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier