Guillaume Noël van de Sans Cravate in Brugge is Viskok van het Jaar 2012

Redactie KW

Guillaume Noël, kok in restaurant Sans Cravate in Brugge is ‘Viskok van het Jaar 2012’. Dat maakte het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) maandag bekend op de beurs Horeca Expo in Gent.

Vijf finalisten kookten maandagnamiddag in een demonstratiekeuken een eigen creatie met pladijs, de vis van het jaar 2011, als hoofdingrediënt. Een vakjury maakte eerder al een voorselectie van ingestuurde recepten met de pladijs. De 26-jarige Guillaume Noël overtuigde de jury met zijn ‘pladijs met wulken, dooierzwam met waterkers en luchtige amandelmelk’. De winnaar ontving een trofee, ontworpen door Tuur De Rijbel, een cheque ter waarde van 1.250 euro, een dinerkaart voor twee personen bij Hof van Cleve en een waardebon van 250 euro. Het restaurant Sans Cravate heeft een Michelinster.

De andere deelnemers waren Jan Decan (Ten Bogaerde/Koksijde), Pascal Peters (Kristoffel/Bocholt), Jean-Christian Alvisse (L’Impératif/Maisières) en Steven Devriendt (Bistro Cuisine Kwizien/Zwevezele). Zij gingen met een dinerkaart bij ‘t Laurierblad (Berlare) naar huis. De professionele jury werd voorgezeten door Guy Van Cauteren en was samengesteld uit vertegenwoordigers van de Meesterkoks van België, de Jeunes Restaurateurs d’Europe, Les Disciples d’Escoffier, Euro-Toques, Orde der 33 Meesterkoks van België, Les étappes du Bon Goût en Traditions & Qualité. VLAM organiseerde de verkiezing voor de 23ste keer.

(BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier