Guido Decorte wordt eerste gedeputeerde

Redactie KW

Guido Decorte (CD&V) zal op maandag 3 december op de installatievergadering van de nieuwe provincieraad worden voorgedragen als eerste gedeputeerde. Zijn bevoegdheden worden Bestuurlijke Organisatie, Gebiedsgerichte Werking en Milieu, landschap en Natuur, waaronder de provinciedomeinen. Ook de bevoegdheden van de andere gedeputeerden zijn verdeeld.

Een en ander gebeurde tijdens een politiek overleg dat op donderdag 15 november plaatsvond tussen CD&V, SP.A en Open VLD, de drie partijen die de nieuwe meerderheid vormen. De bevoegdheidsverdeling moet nog door de nieuwe provincieraad worden bekrachtigd, maar daar worden geen problemen verwacht.

Franky De Block (SP.A) is tweede gedeputeerde en wordt bevoegd voor de materies Toerisme en recreatie, Ruimtelijke Ordening (met uitzondering van stedenbouwkundige beroepen) en Mobiliteit en Weginfrastructuur.

Carl Vereecke (Open VLD) wordt derde gedeputeerde en krijgt als bevoegdheden Algemene Financiering (dit bevat onder meer de provinciale fiscaliteit), Personeel, Informatica, Sport, de stedenbouwkundige beroepen omtrent bouw- en verkavelingsvergunningen en Provinciaal onderwijs.

Bart Naeyaert (CD&V) wordt vierde gedeputeerde en bevoegd voor Landbouw en Visserij, Integraal Waterbeleid, Infrastructuur en juridische aangelegenheden en Milieu- en omgevingsvergunningen.

Jean de Béthune (CD&V) is de vijfde gedeputeerde en heeft als bevoegdheden Economie, Europese programma’s, externe relaties en Noord-Zuid-beleid, samenwerking en promotie hoger onderwijs en gelijke kansenbeleid.

Myriam Vanlerberghe (SP.A) wordt als zesde gedeputeerde bevoegd voor de materies Cultuur en Welzijn.

Guido Decorte wordt eerste gedeputeerde

Bekijk hier de reportage

(JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 23 november 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier