GSM-parkeren : Ieper wacht nog even

Redactie KW

Op de gemeenteraad van maandagavond 4 mei brak SP.A-raadslid Philip Bolle een lans voor het GSM-parkeren, een systeem dat volgens hem niks dan voordelen biedt.

„Handig, geen tijdverlies, enkel betalen voor de effectief gebruikte tijd, geen kans meer om een bekeuring aan je broek te hebben omdat je over tijd gaat, en netjes per maand gegroepeerd op één parkeerfactuur”, zo stelde hij. “En dat allemaal voor een kostprijs van amper 15 cent per sms’je”. Hij pleitte er dan ook voor om dit systeem zo snel mogelijk ook in Ieper in te voeren, zeker nu in het nieuwe citymarketingplan van de stad sprake is van Ieper als innoverende en creatieve kwaliteitsstad.


Schepen Jef Verschoore (CD&V) antwoordde dat Ieper hier zal op inspelen maar vindt het nu nog te vroeg omdat enkel Proximus-abonnees rechtstreeks op dit systeem kunnen inpikken. „We wachten tot ook de andere providers meedoen, wat voor heel binnenkort wordt verwacht”. Volgens Bolle ziet de schepen hier een probleem waar er geen is : „Voor niet-Proximus-klanten volstaat één simpele en eenmalige aanmelding om ook van het sms-parkeren gebruik te kunnen maken, zo erg is dat nu toch niet ?”
Niettemin blijft het stadsbestuur bij zijn standpunt.
(JRE)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 8 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier