Grote verslagenheid bij Brugse touroperator na busongeval in Egypte

Redactie KW

Bij Escape Travel in Brugge is de verslagenheid groot. De touroperator is de organisator van de Egyptereis waarbij vanmorgen 6 zes Vlaamse toeristen zijn omgekomen. 26 anderen raakten gewond. De bus die de reizigers naar de tempels van Aboe Simbel bracht is om nog onbekende reden van de weg geraakt en ging verschillende keren over de kop. Volgens de recentste informatie zijn er geen West-Vlaamse slachtoffers.

Het is alle hens aan dek bij Escape Travel in Brugge. 5 van de 23 medewerkers volgen voortdurend het ongeval nabij Aboe Simbel in Egypte op. Ze antwoorden op vragen van ongeruste familieleden, organiseren het transport van de bagage van de getroffen reizigers en regelen de opvang ter plaatse. Net na het ongeval, rond kwart voor vijf vanmorgen, heeft de eigenaar van het reisbureau zijn medewerkers al aan het werk gezet.

Al 30 jaar organiseert de Brugse touroperator culturele reizen naar Egypte. Gemiddeld zo’n 4.000 toeristen per jaar. Het is de eerste keer in al die tijd dat er een ongeval is gebeurd.

De slachtoffers zijn intussen naar een ziekenhuis in Caïro overgebracht. Daar worden ze ondermeer opgevangen door een Belgische urgentie-arts die vanmiddag naar de Egyptische hoofdstad is gevlogen. Hij moet beslissen wanneer de toeristen gerepatrieerd zullen worden, maar dat zal waarschijnlijk nog vanavond laat zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier