Grote schade na zware ontploffing in Zedelgem

© Johan Sabbe
Redactie KW

Zaterdag omstreeks 13.30 uur heeft zich op de hoek van de Faliestraat met de Clabouterie in Zedelgem een zware ontploffing in een dubbele, losstaande garage voorgedaan. De materiële schade is enorm.

De garage bevond zich achter een woonhuis en is volledig vernield. Het huis staat in de Faliestraat en de garage in de Clabouterie. De bewoner zou wat benzine in jerrycans gegoten hebben, waardoor er een gaswolkje in de garage ontstaan moet zijn. Een vonk heeft even later tot de ontploffing geleid. Gelukkig was er op dat moment niemand in de garage aanwezig, waardoor er geen gewonden zijn gevallen.

Brokstukken tot in weide

Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond het ontplofte gebouwtje al in lichterlaaie. De brokstukken lagen verspreid tot in de weide aan de overkant van de weg. Terwijl de brandweerlui blusten, deden er zich nog diverse nieuwe, kleinere ontploffingen voor.

De buurt werd een tijdje voor alle verkeer afgesloten. Het mag een wonder heten dat er bij de ontploffing geen voorbijgangers gewond zijn geraakt.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout, van vrijdag 29 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier