Grote ruzie binnen Open VLD Ieper over voorzitterschap

Redactie KW

Er heerst onenigheid binnen het bestuur van Open VLD in Ieper. Na de voorzittersverkiezingen van begin deze week bleek dat Fabienne Dumortier zichzelf zou opvolgen als voorzitter binnen de Ieperse afdeling van Open VLD. Maar omdat Dumortier slechts één stem meer behaalde dan tegenkandidaat Emmily Talpe, is dat nog onzeker.

Het gaat om 66 stemmen versus 65 stemmen. Vraag is nu of dat voldoende is voor ‘de helft plus één’. “De onderrichtingen bij de bestuursverkiezingen omschrijven het begrip ‘absolute meerderheid’ als de helft plus 1. Nu moet Brussel de knoop doorhakken over de interpretatie van ‘de helft plus één’. Tot op heden is hier geen uitspraak of bevestiging over gekomen. Maar er is meer. Zeven mensen, onder wie ikzelf en vier bestuursleden van het huidige oude bestuur, hebben klacht ingediend bij de statutaire commissie over de organisatie en het verloop van de verkiezingen”, zegt Emmily Talpe.

De statutaire commissie van Open VLD in Brussel hakt pas volgende week definitief de knoop door.

Enkele jaren geleden was er ook al heisa binnen de Ieperse VLD, toen bleek dat de vorige Ieperse voorzitter Danny Benoot voor financieel gesjoemel gezocht en gearresteerd werd. Er is nog geen vonnis in deze zaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier