Grote ravage bij ongeval met drie voertuigen in Torhout

Redactie KW

Bij een ongeval op het kruispunt met de Kortemarkstraat en de Vredelaan in Torhout raakten donderdagavond drie voertuigen betrokken, twee personenwagens en een vrachtwagen. Twee personen raakten (licht)gewond.

Luitenant Marc Degrieck van de Torhoutse brandweer vermoedde kort na de feiten dat de vrachtwagen van het Kortemarkse bedrijf Wienerberger uit de richting van Roeselare kwam en de rode lichten negeerde. Daarbij zou hij een zwarte Mercedes aangereden hebben, waarbij die weggekatapulteerd werd en ook nog een blauwe Skoda raakte.

Ondertussen bleek dat het wellicht de zwarte Mercedes was die het rode stoplicht negeerde. Hij zou ook te snel gereden hebben.

“De chauffeur van de Mercedes werd met rug- en neknetsels afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. De andere bestuurder raakt lichtgewond aan de nek. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd”, aldus nog luitenant Marc Degrieck.

Het ongeval zorgde voor een ware ravage. De brokstukken lagen verspreid over het wegdek. Het ongeval lokte ook heel wat kijklustigen.

(TV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van vrijdag 19 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier