Grote Post Oostende en Villa Elza in Wenduine in running voor Vlaamse Monumentenprijs

Redactie KW

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois maakte vandaag de vier laureaten van de Vlaamse Monumentenprijs van dit jaar bekend.

De laureaten zijn CC de Grote Post in Oostende, Villa Elza op de Zeedijk in Wenduine (De Haan), C-Mine of de voormalige mijnsite van Winterslag in Genk en de Sint-Dionysiuskerk in Sint-Denijs-Westrem (Gent). Een van die vier wordt op 2 september 2013 uitgeroepen tot de ultieme winnaar.

De Grote Post, het voormalig postgebouw van architect Gaston Eyssselinck werd grondig gerestaureerd en herbestemd tot cultuurcentrum. Villa Elza in Wenduine is dan weer één van de karig overgebleven zeedijkvilla’s uit de Belle-Epoquetijd. Ze vormt samen met het naastgelegen pand een tweelingvilla. De winnaar van de monumentenprijs wordt op 2 september bekend gemaakt.

De minister kent de Monumentenprijs elk jaar toe aan een privé- of overheidsinitiatief met bijzonder belang of belangrijke verdiensten op het vlak van monumentenzorg, landschapszorg of archeologie. Zowel beschermd als niet-beschermd waardevol erfgoed komt hiervoor in aanmerking.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier