Grote opruimactie op industrieterreinen

Redactie KW

Vandaag vond op de Brugse bedrijventerreinen voor de vierde keer de zwerfvuilactie Schoon Schip plaats. Het regionaal startcentrum De Kaap coördineerde de actie waar diverse sociale-economie initiatieven uit de Brugse regio aan meewerkten.

De industrieterreinen die werden aangepakt waren die rond de Transportzone in Zeebrugge, de Blauwe Toren, het Handelsdok, de Herdersbrug, het Nijverheidsdok en het Waggelwater. Een 5-tal ploegen verzamelden 500 kg zwerfafval en er werden ruim 100 PMD zakken gevuld. De actie werd zowel financieel als inhoudelijk gesteund door de Stad Brugge.

De Stad wil met dergelijke acties tewerkstellingskansen geven aan mensen die niet op de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen en tegelijkertijd projecten rond leefbaarheid uitwerken. Vuile bedrijventerreinen zetten immers aan tot nog meer sluikstorten en geven passanten een onveilig gevoel.

Naar aanleiding van de actie en op initiatief van burgemeester Patrick Moenaert en schepen voor Sociale Economie Frank Vandevoorde, stuurde de stad een brief naar alle bedrijfsleiders op de Brugse bedrijventerreinen om het potentieel van de sociale economie ook voor hun bedrijven aan te bevelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier