Grote foto’s sieren voorgevel basisschool Sint-Jozef in Leffinge

Redactie KW

Aan de nieuwe gevel van de Vrije Basisschool Sint-Jozef in Leffinge hangen grote foto’s van de Leffingse fotografe Karen Vandenberghe (19). Vrijdag onthulde directrice Bieke Dewulf de nieuwe gevel.

Naast de grote foto’s van de Leffingse fotografe is een begeleidend gedicht van de hand van Gwen Deprez, getalenteerd Leffingse dichteres, opgehangen.

Zowel Gwen als Karen werd gevraagd om te trachten de evolutie weer te geven die de kinderen in de basisschool doormaken.

Begrijpbaar

“Een hele uitdaging,” aldus Gwen Deprez. “Ik moest de inhoud van de school weer te geven, waar de eigenheid van elk kind belangrijk is, waar creativiteit en zelfexpressie centraal staan, waar kinderen zichzelf ontdekken en groeien naar zelfstandigheid. Bovendien wou ik het absoluut begrijpbaar houden voor de leerlingen zelf.”

Plezier

Ook Karen Vandenberghe’s foto’s weerspiegelen het plezier dat de kinderen op school moeten hebben en hun zelfontdekking doorheen de jaren. “Ik ben een oud-leerling van de school en probeerde via allerlei materialen die leerlingen gebruiken hun groei weer te geven. Alle foto’s zijn dan ook close-ups van dingen die de kinderen in de loop van hun schoolgaande jaren in handen krijgen, eenvoudige dingen als potloden, kneedklei of dobbelstenen.”

Zowel leerkrachten als leerlingen zijn bijzonder trots op het resultaat. Gwen en Karen werden dan ook bedankt met een geschenkje, bloemen en een lied gebracht door de aanwezige kinderen.

(HD, foto HD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier