Grote controle van afvaltransporten

Redactie KW

De hele ochtend hebben tal van politie- en inspectiediensten afvaltransporten gecontroleerd in de arrondissementen Ieper en Kortrijk. België wil als voorzitter van de Europese Unie de strijd aan gaan tegen de grootschalige internationale afvalzwendel.

Ook in 20 andere lidstaten vonden al gelijktijdig grootschalige controles plaats. Omdat het parket van Kortrijk zich gespecialiseerd heeft in afvaldossiers kwamen minister van Justitie Stefaan De Clerck en minister van Binnenlandse zaken Annemie Turtelboom een kijkje nemen tijdens de controle in Kortrijk.

Tijdens de actie zijn er in totaal 198 vrachtwagens gecontroleerd waarvan er 119 geladen waren met afval. Er zijn 10 processen-verbaal opgesteld voor inbreuken op de milieuwetgeving. Vier inbreuken werden vastgesteld voor de rij- en rusttijden of voor de werking van de tachograaf. Twee vrachtenwagens waren overladen waarvan er één onmiddellijk zijn lading moest overladen op een ander transport. Een 12-tal gewone verkeersinbreuken werd geverbaliseerd met een onmiddellijke inning en er zijn ook een 20-tal waarschuwingen uitgeschreven wegens technische opmerkingen. (KB/SG)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier