Grote controle tegen inbraken door Brugse politie UPDATE

Redactie KW

Omdat er de jongste tijd een toename is van het aantal inbraken in woningen en horeca-zaken in Brugge heeft de lokale politie tijdens de nacht van dinsdag op woensdag een gerichte actie opgezet. Op twee plaatsen in Sint-Michiels werden alle voertuigen tegengehouden en doorzocht op inbrekersmateriaal. De identiteit van de chauffeurs werd gecontroleerd op eventuele betrokkenheid bij criminele feiten.

Burgemeester zelf slachtoffer

Uit de cijfers die burgemeester Patrick Moenaert bekend maakte, blijkt dat sinds december het aantal inbraken met een derde is toegenomen. De strijd tegen de zogenaamde rondtrekkende dadergroepen die de inbraken plegen, is één van de prioriteiten in het zonaal veiligheidsplan. De burgemeester was onlangs ook zelf slachtoffer van ongewenst bezoek.

5 personen gearresteerd

Tijdens de actie werden 27 voertuigen en 38 personen gecontroleerd. In 1 voertuig met daarin 5 personen werd een verboden wapen, een masker en een hoeveelheid drugs (xtc en speed) aangetroffen. Eén van de inzittenden was nationaal geseind. De vijf werden voor de duur van het onderzoek gearresteerd. Intussen zijn huiszoekingen uitgevoerd. Na het onderzoek werden de vijf vrij gelaten

Ontradend effect

Zo’n controle geeft volgens korpschef Philippe De Wulf zelden spectaculaire resultaten. Ze heeft vooral een ontradend effect.

(GW/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van Focus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier