Grote buit na zware inbraak bij bejaarde juwelier in Staden

13/03/12 om 15:58 - Bijgewerkt om 15:58

Bron: Kw

Dinsdagmorgen vroeg werd ingebroken bij een juwelierskoppel in de Sint-Jansstraat. De gangsters duwden het rolluik van de winkel omhoog en sloegen de middendeur met een ijzeren staaf aan diggelen. De buit wordt geraamd op bijna 40.000 euro.

Grote buit na zware inbraak bij bejaarde juwelier in Staden

Na het verbrijzelen van de middendeur werd een groot deel van de winkelruimte leeggeroofd. Er werden dure juwelen, gouden horloges en armbanden gestolen, voor een waarde van bijna 40.000 euro.

Nog altijd een groot cliënteel

"We stelden de inbraak vast toen we deze morgen naar beneden kwamen" aldus het juwelierskoppel. Burgemeester Lowie en schepen Dejonckheere kwamen hen deze morgen, net zoals een paar buren, moed inspreken. "Ik raadde mijn echtgenote al verschillende keren aan om met de winkel te stoppen, maar ze wilde nog geen afscheid nemen van haar cliënteel, dat nog altijd groot is", zegt de aangeslagen man.

Naar verluidt waren de daders bijzonder goed op de hoogte van de situatie. Getuigen zouden hen zondagmiddag al in de buurt hebben opgemerkt. "Drie mannen in zwarte kledij wandelden voor de winkelruit en hielden alles nauwlettend in het oog. Ook maandagmorgen." De daders zouden zich hebben verplaatst met een zwarte BMW met Franse nummerplaat. (Jos-LVA-foto Jos)

Meer nieuws uit

Recentste nieuwsoverzicht


Economie

Meer economie »

Politiek

Meer politiek »