Grootste hardcorefestival van Europa vandaag van start in Ieper

Redactie KW

Vandaag start in Ieper het hardcorefestival Ieperfest. Het wordt voor de 21ste keer georganiseerd op een weide langs de Poperingseweg.

Vorig jaar – op de 20ste editie – werden 13.000 bezoekers geteld, een record. Dit jaar verwachten de organisatoren weer zo’n 10.000 hardcore-, punk- en metalliefhebbers. Ieperfest is het grootste en belangrijkste hardcorefestival van Europa.

Gisteravond nodigden de organisatoren de buurtbewoners en de Ieperse politici uit voor een rondleiding en een blik achter de schermen. Dit werd door hen zeer positief onthaald. Hiermee willen de organisatoren aantonen dat hun publiek er misschien soms wel ruig en niet alledaags uitziet en luistert naar niet zo evidente muziek, maar dat het toch vredelievende mensen zijn zonder kwade bedoelingen.

64 bands

Dit weekend spelen er 64 bands op twee podia. De muziek varieert van punkrock tot verschillende soorten hardcore, van death metal tot postcore.

Ieperfest is méér dan muziek alleen. Naast de inspanningen om er een groen evenement van te maken, wordt ook een programma uitgewerkt rond ecologie, mensen- en dierenrechten. Verschillende NGO’s en actiegroepen zijn er aanwezig. Alle aangeboden maaltijden zijn veganistisch.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier