Grootste cannabisplantage ooit ontdekt in loods bij boer

Redactie KW

Het Ieperse parket geeft maandag 8 juni tijdens een persconferentie meer uitleg over de ontdekking van een grote cannabisplantage in Zandvoorde (Zonnebeke). Dat zegt woordvoerder Johan Lescrauwaet zaterdag. In het dossier zijn vijf mensen aangehouden. Het gaat om de eigenaar van de loods waarin de plantage werd aangetroffen, zijn echtgenote en drie Brazilianen die tewerkgesteld waren op de plantage.

De speurders vielen donderdagochtend binnen op het landbouwbedrijf van Patrick Lagrou (50), langs de Kranenburgstraat in Zandvoorde. In een loods troffen ze een professioneel uitgeruste cannabisplantage aan. Lagrou, zijn echtgenote en drie Brazilianen die op de plantage waren tewerkgesteld, werden opgepakt en later aangehouden.

Donderdag en vrijdag doorzochten speurders het bedrijf en de riante woning van Lagrou op zoek naar extra bewijsmateriaal over de handel en wandel van de landbouwer. Lagrou kwam eerder dit jaar al in het nieuws toen hij naar eigen zeggen ‘s nachts door potentiële inbrekers werd aangevallen met een mes. Ook zijn bestelwagen werd toen beschoten. De speurders hechtten weinig geloof aan het verhaal van de man. De vermoedens van een afrekening konden echter niet worden bewezen.

Het parket van Ieper vroeg de media donderdagavond een embargo te respecteren en niet voor maandagnamiddag over de ontdekking van de cannabisplantage te berichten. Het parket geeft maandagnamiddag een persconferentie waarin het dossier uit de doeken wordt gedaan en de media de gelegenheid wordt geboden om beelden te maken op het landbouwbedrijf van Lagrou.

Volgens woordvoerder Lescrauwaet betreurt de onderzoeksrechter in Ieper dat het embargo zaterdag “eenzijdig werd geschonden door Het Laatste Nieuws”. (Belga/foto Piet Lesage)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier