Grootschalige politieactie in regio Kortrijk

Er was weer een pack-actie afgelopen nacht
Redactie KW

Bij de controleactie PACK in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk is dinsdagavond één persoon aangetroffen die internationaal geseind staat voor contacten in het extremistisch milieu. Dat meldt de federale politie.

De Fransman werd niet opgepakt en hij mocht na ondervraging vertrekken. Eén persoon werd aangehouden wegens het niet naleven van voorwaarden rond drugsgebruik en -bezit.

Bij de actie, waaraan 140 politiemensen deelnamen, werden verder nog vier geseinde mensen bij de kraag gegrepen. Twee illegalen werden overgebracht naar een gesloten opvangcentrum. De politie stootte op drie verboden wapens en vier niet-verzekerde voertuigen. Twee automobilisten reden onder invloed van alcohol en twee onder invloed van drugs. Hun rijbewijs werd ingetrokken. Bij negen personen werd een kleine hoeveelheid softdrugs gevonden en bij twee anderen enkele gram speed en heroïne. In totaal stelde men een twintigtal processen-verbaal op voor verkeersinbreuken.

“De controleactie, onder de naam PACK (Politiële Arrondissementele Controleactie Kortrijk), kaderde binnen de Nationale en de Zonale Veiligheidsplannen in de strijd tegen woninginbraken en voertuiginbraken, illegale internationale drugstrafiek, rondtrekkende dadergroeperingen, garagediefstallen en homejackings, ramkraken en gewapende overvallen”, zegt commissaris Devid Camerlynck van de federale politie.

De controles werden gehouden langs enkele grensovergangen met Frankrijk en Wallonië, aan op- en afritten van autosnelwegen, aan verbindings- en invalswegen en in het station van Kortrijk. Zowel de lokale als de federale politie nam aan de actie deel. Ook de gemeenschappelijke Frans- Belgische douane en de politie van Doornik waren betrokken. Volgens jaar zullen er opnieuw PACK-acties worden georganiseerd. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier