Groep Sterckx uit Roeselare start activiteit op in Hongarije

Redactie KW

De firma produceert substraat op basis waarvan het hele jaar door champignons worden geteeld.

Dat gebeurt in België, maar intussen is er ook export naar Nederland, Engeland, Ierland en Frankrijk. De activiteit werd in 1967 opgestart door Jan Sterckx en vanaf de jaren ’70 uitgebouwd door zijn zoon Karel. Een tiental jaar geleden nam Bart Sterckx de fakkel over. Stelselmatig werd het bedrijf uitgebreid door investeringen in de vestiging in Roeselare. Op vandaag telt het bedrijf ongeveer 50 medewerkers en genereert het een jaarlijkse omzet van 18 miljoen euro.

Oost-Europa

Om in te spelen op de groeiende markt van champignonkwekerijen in Oost-Europa, zal Sterckx binnenkort vanuit Hongarije produceren. Sterckx verwierf de site van Champignon-Union Kft, een Hongaars composteringsbedrijf dat een jaar geleden de activiteiten stopzette. De site van 30 Ha heeft op vandaag een capaciteit van ongeveer 10.000 ton champignonsubstraat per jaar. De groep zal investeren om de capaciteit de komende jaren fors uit te breiden.

De vestiging in Hongarije stelt binnenkort een 20-tal mensen tewerk. Johan Lesage en Davy Vanneste zullen Sterckx Hungary leiden als plant manager. De groep wil de komende jaren ook verder groeien in Roeselare. Er zijn nog een aantal belangrijke investeringen gepland op de bestaande site.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier