Groep Deceuninck herschikt, sponsorcontract KSV Roeselare in vraag gesteld

Redactie KW

De groep Deceuninck, die een zwak vierde kwartaal achter de rug heeft, stelde Tom Debusschere uit Ardooie aan als de nieuwe gedelegeerd bestuurder. Hij volgt Clement De Meersman op, die niet-uitvoerend bestuurder blijft. Ook Arnold Deceuninck zet een stap terug. Hij is niet langer voorzitter van de raad van bestuur, nu vice-voorzitter. Eind dit seizoen loopt ook het sponsorcontract met eersteklasser KSV Roeselare af.

De nieuwe gedelegeerd bestuurder Tom Debusschere (41), die in Ardooie woont, is van opleiding burgerlijk ingenieur elektromechanica. Hij behaalde ook een postgraduaatdiploma bedrijfskundig ingenieur. In 1992 begon hij zijn loopbaan binnen de Groep Deceuninck als logistiek manager. Daarna werkte hij negen jaar bij de Amerikaanse dochtermaatschappij Dayton Technologies. In 2004 maakte hij de overstap naar Unilin Decor in Izegem. Eind december keerde hij terug naar de Groep Deceuninck en was verantwoordelijk in marketing en verkoop. Hij volgt nu Clement De Meersman op als nieuwe gedelegeerd bestuurder van Deceuninck.

Sponsor KSV Roeselare

Op de werkvloer vragen personeelsleden zich ook af of – in de moeilijke omstandigheden – het sponsorcontract, zoals dat met eersteklasser KSV Roeselare, kan worden behouden. Eind dit seizoen loopt het contract van drie jaar af. „Hoeveel die sponsoring bedraagt, wordt niet vrijgegeven”, zegt communicatieverantwoordelijke Ludo Debever. „Het gaat echter niet om een astronomisch hoog bedrag. KSV Roeselare is Club Brugge niet en er gaat veel meer geld naar wielerclubs.”

Binnen enkele maanden wordt de situatie bekeken. „KSV Roeselare heeft nu andere, sportievere katten te geselen. Er staat nu al een clausule in het contract dat bij eventuele degradatie de overeenkomst wordt herbekeken. Dat zal nu niet anders zijn. Het is verder niet opportuun om daaromtrent uitspraken te doen.” (LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 13 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier