Groep 2012 duidt raadsleden aan voor Pittemse gemeenteraad

Redactie KW

Kaat De Waele en Thomas Cloet van Open VLD en Godfried Bovijn en Koen Berton zetelen voor Groep 2012 straks in de nieuwe gemeenteraad.

Voor aanvang van de gemeenteraad van maandag gaf Open VLD- raadslid Kaat De Waele toelichting over wie van Groep 2012 straks in de nieuwe gemeenteraad van Pittem zal zetelen.

Wat Open VLD betreft zullen Kaat De Waele en Thomas Cloet in de raad zetelen. De samenwerking met de andere twee kartelpartners N-VA en SP.A tijdens de voorbije verkiezingscampagne is zo goed verlopen dat het hun dan ook maar logisch lijkt dat de andere twee lijsttrekkers Godfried Bovijn en Koen Berton ook een raadszitje toegewezen krijgen.

Aangezien Thomas Cloet van de overige kandidaten het meeste voorkeursstemmen behaalde komt hem het vierde zitje toe. Kaat De Waele, die ook in de provincieraad zetelt, was overigens bereid haar mandaat af te staan aan Valerie Spriet. Deze laatste bedankte echter, enerzijds omdat ze de nieuwe Open VLD-voorzitter wordt en anderzijds omdat ze ervoor kiest wat meer veldwerk te gaan doen voor de afdeling.

De andere Open VLD-er op de lijst, Carine Patteeuw, zal het mandaat van de partij in de OCMW-raad op zich nemen.

(JGo, foto JGo)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier