Groenteprijzen op REO-veiling ingestort, nog slechts vijfde van normale prijs

Redactie KW

(UPDATE) Op de Reoveiling in Roeselare is slechts een kwart van de aangevoerde komkommers effectief verkocht. Ze gingen aan een gemiddelde prijs van 6 eurocent de deur uit, wat normaal vijf keer zoveel moet zijn. Ook de tomaten werden aan dumpingprijzen verkocht. Dat is het gevolg van de dodelijke EHEC-bacterie die vooral in Noord-Europa al een twintigtal slachtoffers heeft geëist.

Rusland, één van de belangrijkste afzetmarkten voor Europese groenten, heeft ondertussen een invoerverbod afgekondigd. Voor de exportsector is die maatregel een ramp. Op de Reoveiling in Roeselare is slechts één vierde van de aangevoerde komkommers effectief verkocht. Ze gingen aan een gemiddelde prijs van 6 eurocent de deur uit, wat normaal vijf keer zoveel moet zijn.

Ook de tomaten werden aan dumpingprijzen verkocht. Dat is het gevolg van de dodelijke EHEC-bacterie die vooral in Noord-Europa al een twintigtal slachtoffers heeft geëist. Daarop heeft Rusland, één van de belangrijkste afzetmarkten voor Europese groenten, een invoerverbod afgekondigd. Voor de exportsector is die maatregel een ramp.

(AD/JV)

Klikhiervoor de reportage uit de middagflash.

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier