Groenrode Jan Dhaene kiest voor N-VA

Redactie KW

Jan Dhaene verlaat de sp.a en stapt over naar de N-VA. De Kortrijkzaan was in het verleden al Europarlementslid, gemeenteraadslid en OCMW-raadslid in Kortrijk, en dat voor de partijen Groen! en sp.a.

In september 2002 volgde Jan Dhaene Luckas Vander Taelen op als Europarlementslid voor Groen! (toen nog Agalev). Maar in januari 2004 kwam het tot een breuk. Hij wou dat Groen! en sp.a gingen samenwerken, maar Groen! wou een onafhankelijke koers blijven varen. Dus stapte D’haene alleen over naar sp.a. Dat noemt hij nu een vergissing. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen raakte hij bovendien niet verkozen voor sp.a. Hij kreeg wel een zitje in de OCMW-raad. Halfweg de bestuursperiode moest hij de raad verlaten, zoals dat ook afgesproken was. Dhaene was dus een vrij man.

” Jan is anno 2011 tot het besluit gekomen dat de N-VA de partij is die de democratisch roep tot verandering vertolkt die ons land nodig heeft en het best de stem van de mensen vertolkt, ” zegt N-VA Kortrijk in een korte mededeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier