‘Groene Sporen’ officieel van start

Redactie KW

In het Pompgebouw van Bossuit gaven de provincie West-Vlaanderen en de intercommunale Leiedal woensdagavond het startschot van hun project ‘Groene Sporen’. Dat wil van het eerder verstedelijkte zuiden van onze provincie een aantrekkelijke groene leefomgeving maken.

In de komende drie jaar wil men hieraan werken door bestaande groengebieden te verrijken maar evenzeer door nieuwe groene projecten op de sporen te zetten. Bedoeling is vooral om versnippering van het groen tegen te gaan en een regionaal netwerk uit te bouwen tussen de diverse bosgebieden, parken, akkers, graslanden en waardevolle landschappen. Hoofdstructuur van dat netwerk worden de vier waterlopen door het gebied : de Leie met Reutel- en Geluwebeek, de Heulebeek, de Schelde en het kanaal Bossuit-Kortrijk. 32 concrete hefboomprojecten zijn alvast gedefinieerd.

De ambitie is van het hele project is dubbel : enerzijds de leefomgeving groener maken voor de eigen bewoners, anderzijds het imago van de streek versterken als aantrekkelijke regio om te bezoeken en in te investeren. Vier ‘groene ruiters’ zullen het project de nodige uitstraling geven : burgemeester Carl Vereecke van Kuurne, provinciaal gedeputeerde Marleen Decraene, Vlaams parlementslid Bart Caron en Brenda Bussche, provinciaal directeur van het Agentschap Natuur en Bos. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier