Groene Jutter voor Oostendse schepen Yves Miroir

Redactie KW

De kustwerkgroep van Natuurpunt reikt jaarlijks haar Groene Jutter uit aan een persoon die zich de laatste jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de natuur aan de kust. De laureaat voor 2012 is Yves Miroir, Oostends schepen van Leefmilieu en Natuur.

Yves Miroir is al 18 jaar schepen en legde volgens de natuurwerkgroep een bijzonder opmerkelijk parcours af. Zo is de schepen de bezieler van het Oostendse stadsrandbos, binnenkort 150 ha groot.

“Toen hij in 1995 aantrad, overblufte hij de toenmalige afdeling van Natuurreservaten vzw door meer te beloven dan dat wij vroegen. In zijn eerste jaar als schepen kocht hij meteen de eerste gronden aan langs de Keignaert en het Oostends Krekengebied. Deze gronden werden met steun van Stad Oostende heringericht en daarna in erfpacht gegeven aan Natuurpunt. Sindsdien werden onder impuls van Miroir de meeste gronden aan de Keignaert en de Zwaanhoek aangekocht en in erfpacht aan ons geschonken Daarnaast kocht de ambitieuze schepen ook een boerderij aan die vandaag door twee werkploegen van Natuurpunt wordt gebruikt”, aldus voorzitter Dirk Vanhoecke, die de Groene jutter overhandigde aan de schepen.

Eerdere laureaten van de Groene Jutter-prijs zijn Jan Seys (VLIZ), Jean-Louis Herrier (Agentschap voor Natuur en Bos), Claude Velter (Vogelopvangcentrum Oostende) en John Van Gompel (conservator).

(KM)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier