Groene 62 wordt helemaal heringericht, andere oude spoorbeddingen volgen

Redactie KW

De provincie heeft een plan klaar om de Groene 62, de oude spoorbedding tussen Torhout en Oostende, helemaal her in te richten. Na de grote vakantie moeten de werken kunnen starten.

De oude spoorzate wordt vooral gebruikt door fietsers. Zij krijgen straks een totaal opgefrist fietspad. De verharding zal afwisselend worden aangelegd in grijs asfalt (8 à 9 km) en halfverharding (ternair zand, ruim 12 km). Aan elke kruising (de vroegere overwegen) komt er een aan- en uitloopstrook in geribbelde tegels en een opmerkelijke rood-witte mijlpaal, volledig binnen de nieuw ontwikkelde huisstijl. Op drie plaatsen, in de relictzone Historische Polders in Oostende, aan de Stationsput in Eernegem en op het Plateau van Wijnendale, komen er opvallende zitelementen : grote tafels met uitgesneden zitruimtes. Er wordt ook aandacht besteed aan de mountainbikers : waar mogelijk zal voor hen af en toe en stukje apart tracé worden voorzien waarop ze zich kunnen uitleven.

Met die herinrichting is een flinke smak geld gemoeid : 2,79 miljoen euro, waarvan 500.000 euro subsidie uit het Kust Actieplan. Bedoeling is van stelselmatig alle 9 de groene assen (oude spoorbermen) die de provincie rijk is op dezelfde manier te gaan restylen. Volgend jaar zijn de Stroroute (Roeselare-Zonnebeke) en de Kezelbergroute (Roeselare-Menen) aan de beurt. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier