Groen! wil uitbreiding Breydelstadion

Redactie KW

Groen! betreurt de beslissing van de Vlaamse regering om het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge op de site Chartreuse in te planten.

“De keuze voor de site Chartreuse is niet beter dan die voor Loppem. Het zijn beide slechte tot zeer slechte oplossingen. Ze liggen trouwens vlak bij elkaar, gewoon aan de overkant van de baan. Het MER (mlieueffectenerapport) ondersteunt dit standpunt”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Bart Caron.

In het nieuwe plan voor de afbakening van het stedelijk gebied Brugge worden de kantoren van het Chartreusegebied samengevoegd met het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge en de daar bijhorende winkels. Dit alles moet geïntegreerd worden in één zone voor stedelijke activiteiten met parkkarakter. Het milieueffectenrapport voor de afbakening van het stedelijk gebied stelt echter dat de combinatie van een voetbalstadion met winkels en een kantorenpark zal zorgen voor “niet te milderen significant negatieve effecten”….

“Als ecologische partij blijven wij ons verzetten tegen het neerpoten van een projectontwikkeling met het stadion als glijmiddel pal in de Groene Gordel. Groen! wil het volledige behoud van de Groene Gordel. Groen! pleit, zoals de studie van de Vlaamse Bouwmeester perfect bewees, voor een renovatie een uitbreiding van het Jan Breydelstadion en voor de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan die het verkeer naar dit stadion beter kan doen lopen. Dit is de goedkoopste en de meest duurzame oplossing”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier